Vlada KS osigurala više od 2,4 miliona KM za infrastrukturne projekte u općinama

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo osiguralo je više od 2,4 miliona KM u ovogodišnjem budžetu za infrastrukturne projekte uređenja privrednih i poslovnih zona u pet općina.

Resorni kantonalni ministar Haris Bašić potpisao je danas ugovore o dodjeli tih sredstava s predstavnicima općina Ilidža, Hadžići, Trnovo i Vogošća, a ugovor će naknadno biti potpisan s predstavnicima općine Stari Grad.

– Sredstava će biti utrošena za građevinske radove koji će unaprijediti ponudu svih poslovnih zona i unapređenje ekonomija tih općina. U narednoj budžetskoj godini također ćemo planirati sredstava za ovu namjenu – pojasnio je ministar.

Ove općine su prethodno Kantonu dostavile prioritetne projekte koje imaju namjeru realizirati te je u skladu s utvrđenim kriterijima izvršeno bodovanje i sačinjen program raspodjele sredstava.

Predstavnici općina izrazili su zadovoljstvo zbog potpisivanja ovih ugovora, a uz izdvojena sredstava, najavili su, osigurat će i sredstava iz vlastitih budžeta kako bi završili infrastrukturne projekte od značaja za lokalnu zajednicu.

Biznis.ba / FENA