Dvanaest mladih Jajčana pokreće vlastiti posao

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih poticaju zapošljavanja mladih ukupne vrijednosti 80.000 maraka dvanaest mladih Jajčanki i Jajčana pokrenut će vlastiti posao.

Obrada proizvoda od lima, izrada tračnih i kružnih pila, izrada pločastog namještaja, rafting, biking i safari, građevinski obrt, uzgoj mliječnih krava i proizvodnja mlijeka, servis za održavanje vozila, agencija za prijevoz i selidbe, agencija za organizaciju svadbi i sahrana te uzgoj čeških romanovskih ovaca, poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom razdoblju.

Ugovore s korisnicima sredstava potpisao je načelnik općine Jajce Edin Hozan koji je mladima poželio mnogo sreće i uspjeha u radu.

“Ovim projektom, koji realiziramo već šestu godinu, želja nam je dati vam potporu. Također, Općina je tu da vam, kroz druge vidove potpore, koristeći vaše usluge ili otkupom vaših proizvoda, pomogne da se vaš posao širi. Vaša velika zainteresiranost govori da je ovaj program interesantan, što je i nama signal da u narednim godinama planiramo povećanje granta ovih sredstava”, istaknuo je uz ostalo načelnik Hozan.

U šest godina Općina Jajce izdvojila je gotovo 500.000,00 maraka i podržala 67 ideja za pokretanje poslova mladih Jajčana i jedna je od rijetkih općina u BiH koja na ovaj način podstiče mlade da se odvaže i otpočnu vlastiti posao.

Bespovratna sredstva u vidu financijske pomoći namijenjena su za pokretanje poslova, a realizacija projekta podrazumijeva period od dvanaest mjeseci, priopćeno je iz Kabineta općinskoga načelnika.

 

Biznis.ba / FENA