Novalić i Fazlić o daljnjem razvoju općine Ilijaš

Delegacija Vlade FBiH predvođena premijerom Fadilom Novalićem posjetila je danas Općinu Iijaš kako bi se informirali o situaciji u toj općini.

Novalić je izjavio da Vlada FBiH intenzivira posjete općinama pred usvajanje budžeta za narednu godinu kako bi prepoznali eventualne potrebe lokalnih zajednica. Istakao je da je s načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem razgovarao o komunalnim, ekonomskim, okolišnim te energetskim pitanjima.

– Vlada FBiH će utvrditi šta je od toga prihvatljivo. Tu spada izgradnja trafostanice preko Elektroprijenosa koja je već u toku i koja će osigurati dovoljno struje Ilijašu koji se širi – kazao je Novalić.

Dodao je da su razgovarali i o pitanjima vodosnabdijevanja i zaštite sliva rijeke Misoče koja snabdijeva Ilijaš, te o problemu neperspektivne imovine Vlade FBiH u toj općini.

Fazlić je naveo da su pitanja o kojima je danas razgovarao s Novalićem u domenu daljnjeg razvoja te općine, te da su dogovorili određene aktivnosti među kojima je potpisivanje ugovora o izgradnji treće trake na magistralnoj cesti M18.

Naglasio je da je razgovarano i o pripremama za otvaranje nove industrijske zone u toj općini.

Fazlić tvrdi da Općina Ilijaš ima stanovit ekonomski rast, da izgrađuju nove hale, te da pripremaju sve kako bi trend razvoja bio nastavljen.

Biznis.ba / FENA