Predstavljen sadržaj ovogodišnjeg Tourism Networking Foruma

U sarajevskoj Vijećnici u četvrtak će biti upriličen Tourism Networking Forum, čiji se cjelodnevni program sastoji od edukacijskih predavanja, poslovnog umrežavanja i izložbenog djela programa.

Najavila je to danas PR foruma Adela Bevanda navodeći da je forum podržao Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o.

– Prepoznali smo značaj događaja jer će uticati na umrežavanje turističkih djelatnika iz cijelog regiona uz promociju turizma kao poduzetničkog potencijala. Forum će ugostiti svjetski proznata imena iz domena turizma i biznisa kao što je hotelijersko marketinški stručnjak RJ Friedlander iz Španije i njemački marketing stručnjak Philipp Klöckner – izjavila je iz Press službe Uprave Grada Sarajeva Naida Kraljić.

Na forumu će govoriti i regionalni stručnjaci iz marketinga Ivan Bildi iz Beograda i Dino Oreški iz Zagreba, te domaći među kojima je izvršni direktor Sarajevo Navigatora Enis Avdić.

– Forum je važan događaj koji može rezultirati novim projektima s ciljem unapređenja ponude određene destinacije. Na panelima imat ćemo priliku razgovarati o inovacijama u turizmu i start up kulturi – istakao je Avdić.

Osim edukativnog programa, učesnici foruma će moći izlagati svoje ponude na jednom od tridesetak štandova (EXPO) u Vijećnici.

– JP Sarajevo d.o.o  predstavit će učesnicima foruma svoje rezultate, poziciju na turističkom tržištu, projekte i inovacije usmjerene na razvoj Sarajevske žičare kao najveće turističke atrakcije te Vijećnice kao najreprezentativnijeg objekta – kazao je direktor JP Sarajevo d.o.o Esad Tanović.

Grad Sarajevo na forumu će promovisati i sadržaje Olimpijskog bazena Otoka i Evropski omladinski olimpijski festival EYOF.

Biznis.ba / FENA