Tegeltija – Ebibi: Unaprijediti ekonomsku saradnju BiH i Sjeverne Makedonije

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u entitetu Republika Srpska, Bosni i Hercegovini i regionu, te aktivnostima koje Vijeće ministara BiH poduzima s ciljem prevazilaženja krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i o pravcima realizacije definiranih prioriteta u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Tegeltija je ponovio opredijeljenost Vijeća ministara BiH za evropske integracije, uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Sagovornici su tom prilikom iskazali obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije države u svim oblastima, te izrazili spremnost i potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje.

Na sastanku je naglašeno da je dobre odnose potrebno iskoristi za promociju i povezivanje kompanija dvije zemlje i realizaciju konkretnih ekonomskih projekata, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Biznis.ba