Tegeltija i Pavlova naglasili značaj ulaganja u privredu i zdravstveni sektor

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas putem video-linka sa potpredsjednicom Evropske investicione banke (EIB) Ljiljanom Pavlovom o projektima čija je realizacija u toku, te o strateškim prioritetima BiH i budućim aktivnostima ove finansijske organizacije kada je riječ o podršci implementaciji projekata u okviru novog Investicionog okvira EU za Zapadni Balkan.

Tegeltija je istakao važnost ulaganja u privredu, da bi se sačuvala postojeća i omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, te ukazao na potrebu nastavka realizacije infrastrukturnih projekata koji su od značaja za bolju povezanost BiH sa ostatkom regiona i Evrope u cijelosti.

Sagovornici su zajednički naglasili značaj dosadašnjih ulaganja u zdravstveni sektor u BiH koje se pokazalo kao opravdano i potrebno u uslovima pandemije.

Tegeltija je zahvalio predstavnicima EIB-a na dosadašnjoj saradnji, te izrazio očekivanje da će zajedničke aktivnosti biti nastavljene i u budućnosti, sopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Biznis.ba / FENA