Uvodna konferencija projekta ‘LiNK-ujmo se radi podrške novim biznisima’

Uvodna konferencija projekta „LiNK-ujmo se radi podrške novim biznisima – LiNK4StartUps“ održat će se u utorak, 13.9., u Vijećnici Grada Mostara s početkom u 10 sati.

Tom prigodom bit će predstavljeni ciljevi i plan rada partnerstva LiNK4StartUps, koje će raditi na poboljšanju uvjeta za razvoj novih biznisa s posebnim fokusom na ranjive kategorije na tržištu rada, te uloga lokalnih partnerstava kao instrumenta za zapošljavanje ranjivih kategorija.

Ujedno će biti lansiran javni poziv za podršku ranjivim kategorijama pri pokretanju vlastitog biznisa na području Grada Mostara, Grada Konjic i Općine Prozor-Rama, najavili su organizatori.

Konferencija se organizira u okviru implementacije projekta „LiNK4StartUps“ kojeg u partnerstvu implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Grad Mostar, Grad Konjic, Općina Prozor – Rama, Služba za zapošljavanje HNK-a, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar – Ekonomski fakultet, RadIN d.o.o. Mostar i Eurosjaj d.o.o. Konjic.

Projekat “LiNK4startUps“ se provodi u okviru programa „EU4BusinessRecovery – COVID-19 Investment Response“ koji financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi UNDP u partnerstvu sa GIZ-om i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

 

(Fena)