Četiri zaključka s nastavka zasjedanja Kriznoga vijeća Aluminija

Na današnjem nastavku zasjedanja Kriznoga vijeća Aluminija, na kojemu su, uz članove Uprave, Nadzornoga odbora i predstavnika radnika, sudjelovali i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Dragan Čović i dopredsjednica Vlade FBiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević te, u svojstvu promatrača, i članovi Predsjedništva i Skupštine Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija, zaključeno je sljedeće:

1. Pružena su usmena jamstva kako će svim zaposlenicima Aluminija Vlada FBiH uvezati radni staž, o čemu će Vlada donijeti odluku u najkraćemu mogućem roku.

2. Do kraja tekućega mjeseca bit će napravljen i usvojen Plan restrukturiranja Društva, potom nova organizacijska sistematizacija (sukladna Planu restrukturiranja) koju će pratiti i Plan zbrinjavanja zaposlenika. U sklopu tih planova, bit će predviđena i osigurana sredstva za otpremnine te omogućen odlazak u mirovinu onima koji su stekli zakonske uvjete.

3. Uprava nastavlja razgovore s rukovodstvima komercijalnih banaka o rješavanju problema kreditnih i drugih zaduženja zaposlenika.

4. Sukladno Planu restrukturiranja, bit će predviđeno postupno oživljavanje proizvodnoga procesa, počevši od Ljevaonice, preko Anoda, do Elektrolize.

Nakon što pobrojani dokumenti prođu sve razine upravljanja u Društvu, žurno će biti sazvana i Skupština dioničara kako bi ti precizni planovi bili predočeni i vlasnicima na konačno odlučivanje.

Biznis.ba