Đapo: Saradnjom s nevladinim sektorom do boljih rješenja u domenu zaštite okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je godišnji sastanak s predstavnicima nevladinog sektora u BiH o aktualnim pitanjima iz oblasti zaštite okoliša.

Sastanku su prisustvovali u predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Evropske komisije u Bosni i Hercegovini.

Đapo je prezentirala tekuće aktivnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i napomenula da su prijedlozi zakona, koje je to ministarstvo pripremilo, stavljeni u parlamentarnu proceduru.

Posebno je istakla ulogu i doprinos nevladinog sektora u tom procesu.

– Saradnjom s nevladinim sektorom i uz njegovo aktivno učešće zajedno smo došli do boljih prijedloga rješenja. Ova pozitivna iskustva i saradnja treba da budu nastavljeni, kako bismo ubuduće zajedno djelovali brže i efikasnije – kazala je Đapo.

Pored prijedloga zakona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma radi i na usuglašavanju cjelokupnog pravnog okvira s direktivama Evropske komisije i najsavremenijim standardima zaštite okoliša, saopćeno je iz ovog ministarstva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Biznis.ba / FENA