Džindić traži smjenu direktora RMU Zenica: 10 dana za rješenje

Predstavnici Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije održali su danas sastanak s predstavnicima rudara rudnika  Breza i Zenica.

Generalni direktor “Elektroprivrede” Bajazit Jašarevć je rekao da koliko god se trudili za rudnik Zenica, nisu mogli naći rješenje za islazak iz ovakve situacije.

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, Nermin Džindic istako je da su jučer pokušali napraviti hronologiju kako je došlo do ovog problema, prenosi Avaz.

– Nakon niza godina kada nije uplaćena nijedna marka, danas je doslo do eskalacije problema. Problem Breze smo riješili. Na osnovu zahtjeva formirali smo zaključke. Dali smo 10 dana da se riješi problem sa rudnikom Zenica. Vlada će na prvoj idućoj sjednici razmatrati situaciju iznijet mjere kako da se problem sanira, a potom napraviti plan kako da dugoročno riješimo problem. Ne možemo dozvoliti da direktor rudnika Zenica ima 4.500 KM plaću, a da ne može riješiti problem. Tražim njegovu smjenu – reako je Džindić.

Biznis.ba