Istočnomediteranski sajam turizma počinje u Istanbulu

Jedan od četiri vodeća turistička sajma u svijetu, Istočnomediteranski sajam turizma i putovanja (EMITT), okupit će međunarodne turističke profesionalce i potrošače po 23. put u Istanbulu od 31. januara do 3. februara.

EMITT, koji je zabilježio rast od 55 posto u broju izlagača u 2018. godini, nastavlja da pruža značajan doprinos nacionalnoj ekonomiji u rastućoj turističkoj industriji, saopćeno je iz EMITT-a.

EMITT, koji organizira EUF – EUF – E Uluslararası Fuarcılık u okviru Turističkog saveza Turske – bit će održan u centru za sajmove, konvencije i kongrese, TUYAP, u Istanbulu.

EMITT, skupa s pripremama očekuje da ugosti rekordno visoki broj međunarodnih posjetilaca, te nastavlja da predvodi turističku industriju stvaranjem nove vrijednosti za sve učesnike sajma i pripremom terena za atraktivne sadržaje.

Na ovogodišnjem sajmu, više od 700 turoperatera iz više od 100 zemalja, među kojima i one iz Azije, Evrope, Dalekog Istoka i Latinske Amerike, pozvano je da učestvuje na skupu čiji je domaćin turoperater Hosted Buyer u saradnji s Travel Shop Turska.

– Imali smo priliku da jasno uočimo vezu s nacionalnim turizmom u januaru 2018. Ostvarili smo fenomenalan uspjeh pružajući gostoprimistvo 1.065 izlagača iz 85 zemalja i 54.364 posjetilaca EMITT-a. Mobilnost uočena u turističkom sektoru u 2017. godini također se manifestovala u EMITT-u, i mi smo zabilježili rast od 55 posto u broju izlagača na našem posljednjem sajmu. Taj rast pokazatelj je rapidnog jačanja turističkog sektora u 2018. i svjedoci smo da je taj sektor ostvario rapidan rast – izjavio je direktor ITE grupe koja je među organizatorima EMITT-a, Hacer Aydin.

Tokom četverodnevnog skupa, o raznim temama bit će raspravljano među vodećim imenima iz raznih industrija, saopćeno je iz EMITT-a.

 

Biznis.ba / FENA