Mušić podržao inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić razgovarao je danas sa delegacijom Udruženja poslodavaca FBiH o inicijativi tog udruženja da se u proces donošenja propisa uključe reprezentativni socijalni partneri u FBiH obzirom da se primjena tih propisa odnosi na uslove i način poslovanja, kao i poslovno okruženje.

Poslodavci su tu inicijativu uputili i Vladi Federacije BiH, kao i Domu naroda Parlamenta FBiH.

Cijeneći poslodavce kao jedan od najznačajnijih segmenata svakog društva koji stvaraju nove vrijednosti i pružaju usluge građanima predsjedavajući Mušić je podržao tu incijativu sa čim će upoznati Kolegij Predstavničkog doma.

Mušić je radni sastanak organizirao na prijedlog Udruženja poslodavaca FBiH. Sastanku u kabinetu predsjedavajućeg Mušića prisustvovali su direktor Uduruženja Mladen Pandurević, generalni direktor Centrotransa Safudin Čengić, generalni direktor GS tvornice mašina Travnik Snježana Köpruner, direktor Sektora maloprodaje iz Klasa Nedžad Šadić i vlasnik kompanije Alma Ras Džemal Memagić, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Biznis.ba / FENA