Sutra na Trebeviću prvi let turističkim balonom

Hot air balloons drift through the sky during the 2015 Albuquerque International Balloon Fiesta in Albuquerque, New Mexico, October 4, 2015. REUTERS/Lucas Jackson

U okviru sportsko-rekreativnog centra Brus Trebević sutra će biti održana zvanična promocija projekta “Uživaj u regionu Sarajevo-Romanija”, u sklopu čega će se desiti i prvi let turističkim balonom.

Projekt je usmjeren na razvoj turizma ove regije kroz kreiranje novih turističkih proizvoda i njihovu promociju na međunarodnom tržištu.

Fokus će biti na opremanju vanjskih lokacija, te jačanju kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u okviru turizma i internacionalizaciji njihove turističke ponude.

Ovaj projekt se realizuje u okviru projekta “EU4Biznis” i implementiraju ga Turistička organizacija “Jahorina”, Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, Privredna komora Republike Srpske i privredni subjekt “Stanišić” Pale.

“EU4Biznis” je projekat EU koji se provodi radi jačanja ekonomije BiH i njegova ukupna vrijednost je 16,1 milion eura. Zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona eura i Njemačka sa 1,1 milion eura.

Od aprila 2018. do marta 2022. godine, projekt zajedno provode NJemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), Međunarodna organizacija rada (ILO) i UNDP.

 

Biznis.ba / N1