Važno je da dvoprerađivači u RS prepoznaju značaj dizajna

Ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević razgovarao je danas s predsjednicom Udruženja građana “Nulta tačka“ Jelenom Nikolić o aktuelnom stanju u drvnoj industriji na prostoru tog bh. entiteta, s posebnim osvrtom na proizvodnju namještaja.

Bilo je riječi o predstojećoj Konferenciji o internacionalizaciji poslovanja, koju organizuje entitetska Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije 7. i 8. novembra ove godine u Tesliću, a u okviru koje “Nulta tačka“ planira seminar o temi „Dizajn kao koncept“.

Ministar Petričević je rekao da RS ima veliki potencijal kada je u pitanju drvna industrija, te je, kako je saopćeno, pozdravio sve aktivnosti koje mogu doprinijeti razvoju te grane.

-Održavanje Konferencije će omogućiti proizvođačima iz RS da od regionalnih stručnjaka steknu nova znanja i iskustva i ostvare kontakte, što će sigurno imati pozitivan ishod i na njihovo poslovanje i za razvoj drvne industrije – rekao je Petričević.

Nikolić je istakla da je veoma bitno da drvoprerađivači prepoznaju značaj dizajna, generalno potencijale kreativne industrije, kako bi unaprijedili svoje proizvodne aktivnosti i došli do proizvoda koji će biti prepoznatljivi i konkurentni na međunarodnom tržištu.

Ona je dodala da je, u okviru Konferencije, planirano i održavanje izložbe, kako bi se na najbolji način predstavile mogućnosti i dobrobiti kroz dizajn u proizvodnji namještaja.

Biznis.ba / FENA