Fabrika cementa Lukavac donirala pametne table za šest osnovnih škola u BiH

Tokom oktobra Fabrika cementa Lukavac je u gradovima u kojima ima svoje podružnice realizirala donatorski projekt “Pametne table za pametne školarce”.

Donirane su interaktivne table za nastavnike i učenike šest osnovnih škola – Tušanj iz Tuzle, Lukavac Grad iz Lukavca, Sveti Sava iz Bijeljine, Jovan Dučić iz Zalužana, Aleksa Šantić iz Vojkovića i Edhem Mulabdić iz Sarajeva. Fabrika je organizirala i ugradnju tabli uz odgovarajući software i druge alate, kao i obuku za nastavno osoblje u svih šest škola.

Direktor marketinga i prodaje Nihad Begić je istakao da je taj projekt samo jedan u nizu projekata društvene odgovornosti kojim je Fabrika cementa Lukavac pomogla pojedinim školama u ovim teškim vremenima.

– Svjesni svih otežanih uslova u kojima rade mnogi nastavnici i učenici, odlučili smo da školama, koje se nalaze u mjestima gdje su naši proizvodni pogoni cementa i betona, poklonimo pametne table. Smatramo da je upotreba novih tehnologija u nastavnom procesu od velike važnosti i da doprinosi inovativnosti i motivaciji učenika, a nastavnicima olakšava rad, posebno sada u korona krizi kada je bitno držati distancu i osigurati kvalitetnu online nastavu. Table omogućavaju dinamičnost, fleksibilnost i interaktivnost u nastavi te tako dodatno potiču aktivnu ulogu učenika – dodao je Begić.

Doniranjem interaktivnih tabli najnovije generacije, u vrijednosti od gotovo 28.000 KM, Lukavac Cement i Lukavac Beton žele podržati modernizaciju nastave u BiH, a školarcima omogućiti što interesantnije i kvalitetnije časove.

Ulaganje u obrazovanje mladih i savremene tehnologije 21. stoljeća jedan su od prioriteta Fabrike cementa Lukavac, koja provodi i podržava sve inicijative i akcije koje donose dugoročnu korist široj društvenoj zajednici, saopćeno je iz te kompanije.

(Biznis.ba)