Veliki pad prihoda HTC-a u rujnu

Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC ima velikih financijskih poteškoća, pokazuju novi financijski rezultati za mjesec rujan ove godine.

Tvrtka je proteklog mjeseca ostvarila prihode od 40,46 milijuna američkih dolara što je za 80,71 posto lošiji rezultat od onog ostvarenog u rujnu prošle godine, piše Bug.hr.

Prošli mjesec svjetski mediji su pisali o ukidanju tisuću i pol radnih mjesta u proizvodnji ove tvrtke u cilju popravljanja konkurentnosti, optimizacije poslovanja te orijentacije poslovanja na propulzivnije sektore, poput virtualne stvarnosti.

Ova tajvanska tvrtka prošle je godine postigla sporazum o suradnji s tvrtkom Google u financijskom iznosu od 1,1 milijardu dolara, što su mnogi doživjeli kao znak da je HTC-u potreban dodatan kapital za nastavak poslovanja. U sklopu te transakcije, dovršene u siječnju ove godine, Google je kupio polovinu HTC-ova poslovanja s pametnim telefonima.

HTC se na tržištu nastoji probiti s novim proizvodima kao što su mobilni uređaji s podrškom za 5G mreže te pametni telefoni s integriranim, no i dalje se bavi i tržištem klasičnih pametnih telefona pa do kraja godine namjerava predstaviti HTC U12 Life mobilni uređaj.

Biznis.ba / FENA