Šesta emisija BH IT: Rezime godišnjeg poslovanja BH Telekoma

U šestoj emisiji BH IT govorimo o BH Telekomu.

Neke kompanije imaju razlog više za slavlje na kraju godine. Kompanija BH Telekom prednjači u tome. Osim što niže finasijske uspjehe ova kompanije dio je gotovo svih humanitarnih akcija u ovoj godini. Dio je svih dobrih priča.  Posebno onih sportskih. Tako su BH Telekom i sportske igre mladih okupile više od 44.000 mladih. Koji su tokom 86 dana odigrali 19.000 utakmica u 10 sportskih disciplina.

Ovim je BH Telekom još jednom dokazao da pruža pažnju mladim i onome što je najvažnije u ovom društvu.

Jer prelijepe priče priča BH Telekom. Tako je i ovu priču završio sa 430 medalja za finaliste.

BH Telekom sportske igre mladih su zaista jedinstvene i ponosni smo što smo dio ove dobre priče. Sigurni smo da ovakav projekat ćemo podržati i u narednom periodu, jer radost djece koja su ovdje danas prisutna na manifestaciji, kaže Kemal Avdagić, direktor Direkcije Sarajevo BH Telekom.

BH Telekom podržava najbolje i najuspješnije sportiste, tako već šestu godinu za redom BH Telekom i najuspješniji bh teniser Damir Džumhur imaju uspješnu saradnju. U tekućoj 2018. obnovili su ugovor o saradnji.

– BH Telekom je prva kompanija koja je prepoznala moj rad, moj trud i najbolje rezultate. Već dugo godina su zaista uz mene i od ogromne su mi bili koristi zato što su oni bili ti koji su mene nekako od samog početka pratili, od juniorskih dana još. Mislim da zajedno pravimo dobre rezultate i drago mi je da ću ponovo kompaniju BH Telekom imati uz sebe i na mom rukavu, kaže Damir Džumhur, bh teniser broj 1.

Dobre priče ova kompanija nastavlja. Tako je svoj rođendan poklonila Roditeljskoj kući u kojoj je sa našim poznatim reprezentativcem Miralemom Pjanićem osigurala sredstva za pokroviteljstvo apartmana u roditeljskoj kući u Sarajevu. Miralem Pjanić i BH Telekom naredne tri godine poktovitelji su apartmana Visibaba, kojim učvršćuju prijateljstvo.

BH Telekom donirao je 117.160 maraka institucijama sa područja Hercegovačko – Neretvanskog kantona. Zahvaljujući ovoj kompaniji 13 ustanova imat će priliku lakše realizovati svoje projekte. Donacije su dobile osnovne i srednje škole, vatrogasne jedinice, gorske službe i javne kuhinje.

– Značajna sredstva su uložena od strane BH Telekoma, preko 300.000 KM u pretekle tri godine za donacije, preko 300.000 KM za reklamno – propagandne usluge. Mi nastavljamo pozitivne priče. Dobre priče sa svim našim korisnicima, našim sugrađanima, kaže Adil Šuta, direktor Direkcije Mostar BH Telekom.

BH Telekom je posljednjih 12 godina donirao 16,5 miliona maraka različitim neprofirnim organizacijama. A nastavlja i dalje  sa dodjelom donacija ustanovama širom BiH. Za Tuzlanski kanton dodijeljene su 42 donacije ukupne vrijednosti 257.710 maraka.

– Iznos naše donacije je 3.720 maraka i ta sredstva ćemo utrošiti za kupovinu računarske opreme. Opremanje kabineta infromatike unaprijediti će rad naših nastavnika i jednostavno učenici će dobiti bolju tehnologiju za usvajanje novih znanja, kaže Almir Dorić, direktor OŠ Pazar Tuzla.

BH Telekom uručio je donacije institucijama sa područja Zeničko – dobojskog kantona. Riječ je o 13 institucija koje su dobile sredstva u vrijednosti od 93.030 maraka donatorskih sredstava. Donacije su dobile osnovne i srednje škole, vatrogasne jedinice, gorske službe i javne kuhinje.

Ova komapnija podržava i  mlade inovatore. Tako je podržao i najveći regionali forum inovacija, tehnologije, i poduzetništva, koji je bio u Sarajevu. Forum je bio posebno atraktivan zbog spajanja inicijativom 16+1 Zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope i NR Kine. Što je u Sarajevo donijelo više stotine straih inovatora. Bila ej to prilika da se podrže i start up projekti i mladi inovatori u BiH.

BH Telecom je vodeći telekom operator u Bosni i Hercegovini, koji pruža visokokvalitetne, najsavremenije usluge iz oblasti telekomunikacija.

Biznis.ba