Turska će osujetiti sve operacije usmjerene protiv njene ekonomije

U Turskoj se danas obilježava 737. godišnjica smrti Ertugrula Gazija, oca utemeljitelja Osmanske države Osmana I, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji čiji se centralni program organizira u distriktu Sogut u provinciji Bilecik u kojem je i začeto veliko Osmansko carstvo.

Prigodnu poruku objavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je naveo kako je Ertugrulova borba najbolji primjer dosega nacije koja je ujedinjena.

“Radimo dan i noć za sigurnost, mir, blagostanje i budućnost sve naše braće i sestara u našoj zemlji, ali i u regiji i ostatku svijeta”, poručio je Erdogan.

Prisutnima na centralnoj manifestaciji u Bileciku obratio je šef turskog parlamenta Binali Yildirim.

On je poručio da će Turska osujetiti sve operacije i igre usmjerene protiv njene ekonomije.

“Neka svi, naši prijatelji i neprijatelji, znaju da ćemo uništiti sve operacije i igre koje su usmjerene protiv naše valute, ekonomije. Bit će teško, ali zasigurno će pravdu moćnih zamijeniti pravda onih koji su u pravu”, poručio je Yildirim.

Yildirim je također kazao kako se Turska neće predati u ruke izdajnicima kao što su teroristi PKK-a i FETO-a.

“Postoje oni koji nas žele podijeliti, zavaditi i među nama sijati smutnje. Čine sve kako bi nas oslabili i to rade pod plaštom ekonomskih, društvenih i političkih razloga. Šta god radili, neće nikada uspjeti pokoriti Tursku”, poručio je Yildirim.

Biznis.ba / AA