BH Telecom porodica uspješnih bh. sportista, Iron Puki i Mustafa Hebib

Naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, i mladi džudista Mustafa Hebib sa trenerom, Karim Hebibom posjetili su prostorije BH Telecoma. Ugostili su ih Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Muamer Hadžović, izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja.

„Posebno nam je je zadovoljstvo što smo danas organizirali ovaj prijem kako bismo čestitali našim sportistima na fantastičnim rezultatima. Učinili ste nas jako ponosnim i sretni smo što ste dio sportske priče BH Telecoma“ istakao je Kahriman.

Dodao je da je svaki njihov ostvareni uspješan rezultat uspjeh i BH Telecoma i da će kompanija u budućnosti nastaviti pružati jaku podršku kako njima tako i drugim istaknutim sportistima. Puhalo je svojim nevjerovatnim nastupom u WBA diviziji, a Mustafa Hebib zlatnom medaljom u Rumuniji, pridružili su se najvećoj BH Telecom porodici uspješnih bh. sportista, klubova i reprezentacija.

Ni Puhalo nije krio zadovoljstvo susretom i posjetom. „Veoma nam je bitna podrška koju nam konstantno pruža BH Telecom, jer mi sportisti znamo koliko nam to treba i znači. Početkom sljedećeg mjeseca pravi se nova rang-lista i očekujem da će biti među 15 izazivača za svjetsku WBA titulu, što je jako bitno za moj nastavak karijere.“- istakao je Puhalo.

Edin Puhalo, alijas Iron Puki (22 meča -1 poraz), prošle sedmice osvojio je titulu prvaka Evrope u elitnoj WBA diviziji, nakon što je u Berlinu pobijedio ukrajinskog boksera Romana Golovaščenka (26 – 6). Napredovao je čak 60 mjesta na Boxrec stranici, Ovo je treća evropska titula koju je osvojio.

 Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mustafa Hebib prije deset dana ostvario je odličan rezultat na Evropskom kupu u Rumuniji gdje je osvojio zlatnu medalju. Hebib je u kategoriji do 81 kilograma savladao predstavnike Rumunije i Poljske da bi u finalu savladao predstavnika Ukrajine.

„Bez Telecoma ne bi bilo ni sporta na ovim prostorima, jako nam znači Vaša podrška i ulaganje, kao i pomoć koju nam bezuslovno dajete“, poručio je Hebib.

Saradnja sa BH Telecom sa ovim uspješnim sportistima datira još od samog početka, jer je BH Telecom i tada prepoznao potencijal i podržao ove sjajne sportiste koji nižu samo pobjede.

Ovom prilikom uručeni su im i prigodni pokloni.

BH Telecom. Moja priča

Biznis.ba